Nyt vihdoin hieman raportointia lomareissulta. Käymme Pohjois-Norjassa joka kesä ja nyt päätimme kiertää vaihteeksi ihan itäisintä Norjaa ja reittimme oli Näätämö-Kirkkoniemi(Kirkenes)-Vesisaari(Vadsö)-Vuoreija(Vardö)-Vesisaari(Vadsö)-Tana(Teno)-Utsjoki.

Maisemat oli mahtavat niinkuin aina Norjassa ja kelitkin suosivat kun sateet sattuivat aina yöksi! Tuuli mereltä oli vaan niin kova, että mistään helleilmoista ei kuitenkaan päästy nauttimaan.

Matkan kohokohta oli varmaankin Vuoreijassa(Vardö) käynti, kun alitimme Jäämeren!!! Tunneli saarelle oli siis rakennettu meren alta ja oli lähes 3 kilometriä pitkä ja ensin laski jyrkkään ja sitten nousi yhtä jyrkkään ylös saarelle. Ja tuhansia litroja vettä pään päällämme....Hui! Lisäjännitystä toi, että tunneli koostui valtavista betonirenkaista, joiden saumakohdista välillä tihkasi vettä tunneliin...IIK! Kyllä jännitti!!!

Tässäpä kuvia tunnelista molemmin puolin rannoilta ja yksi tunnelin sisältä (otettu autosta joten huono kuva, mutta ikkunaa ei voinut aukaista, koska ilma noissa tunneleissa on aivan älyttömän huonoa)

 

Image Hosted by ImageShack.us
Shot with Digimax L60 at 2007-07-26 Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

 

Toinen mikä erityisesti sykähdytti, olivat Vesisaari-Vuoreija välin ihanat valkeat hiekkarannat ja -dyynit, jotka olivat kuin suoraan Välimeren rannoilta! Varsinkin Ekkeröyn pikkukylän hiekkarannat olivat upeat ja pitihän sitä hiekkaakin saada purkillinen mukaan!  Enkä ole pehmeämpää hiekkaa nähnyt saati kokeillut!!!

Tässäpä kuva, joka voisi ilman noita poroja olla tosiaan ennemmin vaikka välimereltä kuin Jäämeren rannalta....

 

Image Hosted by ImageShack.us

Ja tietysti "Jäämeren hummeria" eli Kuningasrapua piti ostaa mukaan kotiinviemisiksi ja sehän on näin komea otus....

 

Image Hosted by ImageShack.us

Ja askartelujuttujahan tuli taas osteltua pilvin pimein varsinkin Pandurohobbyn jälleenmyyjien liikkeistä! Laitan kuvia myöhemmin jahka saan ostokseni kuvattua! Yllättävän paljon noista muutaman tuhannen asukkaan kaupungeista askartelutarvikeostoksia pystyi tekemään ja kaikille Kirkkoniemessä kävijöille suosittelen lämpimästi torin laidalla sijaitsevaa Hobbyloftet kauppaa! Aivan ihana kauppa ja valikoimaa paljon (Pandurohobbyn tuotteiden lisäksi paljon muutakin)!

Loppukevennykseksi kuva suloisista mäyräkoirista joihin törmäsimme kotimatkalla Inarin Kaamasessa. Pitihän se yksi adoptoida meillekin miehelle tulevaksi isänpäivälahjaksi...

 

Image Hosted by ImageShack.us