Nyt kun elämme dollarihuuman aikaa (euro vahvempi dollariin nähden kuin koskaan!) ja ameriikan nettikaupoissakin tavarat vaan halpuu entisestään niin on aika antaa muutama ostovinkki! Multa on aika paljon kyseltykin, että mistä tavarani tilaan ja tässä  tulee joitain vastauksia niihinkin kysymyksiin siis!

Bargaingarden

Erinomaista palvelua ja halvat hinnat monille tuotteille! Valikoima ei vielä kovin laaja, mutta kasvaa koko ajan. Myyjä on erittäin ystävällinen ja ilmoittaa myös halutessasi onko Flat rate kuoressa (=halvin toimitustapa=13,95 dollaria) vielä tilaa ja voit tarvittaessa lisätä ostoksia sitten tilaukseen.  Jotain pientä kaupantekijäistäkin mukana usein on! :)

Peachesgifts

Olen tilannut kaikki Inque Boutiquen (joita rakastan!!!)ihanat leimasimet täältä! Myös Priman kukkia löytyy kattavasti ja toki muitakin askartelutarvikkeita! Kyseisellä yrityksellä on myös usein kamppanjoita joiden aikana yritys tarjoaa ilmaisen postituksen ympäri maailmaa! Samoin alennuskoodeja saa sekä tilatessa että kurkkimalla yrityksen blogia osoitteessa http://peachesgifts.blogspot.com/ . Yritys toimii myös Ebayssä ja juuri tämän viikonlopun aikana Ebayn kaupan puolella on kamppanja, jossa saa ilmaisen toimituksen tänne kotisuomeen saakka! (Arvatkaas kuka tilaa taas leimasimia *LOL*)

Ebay


Ebayssä minulla on moniakin "luottomyyjiä" ja jos kiinnostaa tarkemmin niin laittakaa meilillä kysymyksiä! Toimintatapa on kuitenkin sama kuin Huutonetissä ja myyjän luotettavuudesta kertovat aika pitkälle hänen saamansa palautteet! Postikulut kannattaa kuitenkin varmistaa aina ensin! Niissä saattaa esiintyä suuriakin eroja! Omat Ebayt löytyy myös mm. Briteistä ja Australiasta, mutta hintataso on sitten himpun verran kovempi! Tosin Briteistä ei tarvi niitä tulleja pelätä ;)

Etsy

Etsystä saa kaikkea ihanaa käsintehtyä, mutta myös askartelu- ja käsityötarvikkeita! Toiminta muistuttaa hieman Ebaytä, mutta tämä on keskittynyt kädentöihin eikä tuotteita huudeta ollenkaan vaan käytössä on ns. osta heti-hinnat! Mutta muilta osin aika lailla toiminta samanlaista! Suosittelen lämpimästi, mutta varoitan myös samalla: Etsy on vahvasti addiktoiva!!! :D

Hyvä tietää:

  1. Ebay ja Etsy vaativat rekisteröitymisen ja oman tilin luomisen! Ostaminen on ilmaista, mutta jos haluat myydä omia tuotteitasi niin siitä veloitetaan!
  2. Paypal- maksu on ehdottomasti turvallisin ja kätevin maksuväline kaikissa edellä mainituissa! Paypalilla maksaessa luottokorttitietosi ovat vain Paypalilla joka toimii maksujen välittäjänä sen sijaan että antaisit luottokorttinumeron jokaiselle kaupalle/kauppiaalle erikseen! Lisää tietoa osoitteessa www.paypal.com ja suomenkielisiä ohjeita TÄÄLTÄ!
  3. Ole aina tarkkana toimituskulujen ja -ehtojen suhteen! Kaupoilla on yleensä kiinteät maksut ja Etsyssä toimituskulut ilmoitetaan tuotteen yhteydessä lähes aina! Ebayssä on kuitenkin paljon kauppiaita jotka eivät ilmoita toimituskulujaan Suomeen tuotteen yhteydessä joten varmista ne myyjältä ennen kuin ostat/huudat!
  4. Varsinkin jos huudat tuotetta Ebayssä tai suoritat Paypal-maksua ole tarkkana PISTEEN kanssa! Amerikassa sentit erotetaan dollareista pisteellä eikä pilkulla niin kuin meillä! esim. 15.50 dollarin osto muuttuu äkkiä 1550 dollarin ostoksi jos et ole tarkkana! Korjaaminen on tosin useimmissa tapauksissa mahdollista, mutta monesti myös hankalaa ja aikaavievää hommaa!
  5. Kun tilaat EU:n ulkopuolelta, muista että tiettyjen rajojen ja ehtojen ylittyessä joudut maksamaan tuotteista arvonlisäveroa ja tullia! Tämän vuoksi ainakin itse suosin pienempiä tilauksia ja ostelen sitten vaikka vähän useammin! Lisää tietoa tulleista ja muista maksuista tullin sivuilta osoitteessa: http://www.tulli.fi/fi/01_Ajankohtaista/Teemat/nettikauppa.jsp
Tässä siis eniten käyttämäni ostopaikat tällä hetkellä ja oleellisimmat neuvot! Lisää tietoa saa tarvittaessa meilillä!

Ja eikun shoppailemaan! ;)