Heinikkaan tuli viime viikolla Imagepac leimanteko setti ja hetihän se piti saada kun on ollut pitkään tarvetta erilaisille leimasimille! Kohta raporttia ensimmäisestä kokeilusta tuolla setillä :)

Aikaisemmin olen tilannut kaikki erikoisleimasimet (yritykselle tarvin paljonkin) täältä! Tuolta voi huutaa mallileimasimen mukaisen esim. osoiteleiman suoraan tai sitten ottaa kauppiaaseen yhteyttä ja pyytää tekemään tilaustyönä! Kauppias on mulle tuttu useammalta vuodelta ja lämpimästi häntä suosittelenkin niille joiden kukkarolle tämä leimanteko setti oli liian kallis hankinta!

Minulla on tarvetta yrityksen puolesta niin monille leimasimille että mulla tämä kyllä haukkuu ajan myötä hintansa! Ja eikä tietysti tarvi odotella kahta viikkoa postissa saapuvaksi ;)

No niin nyt sitten itse testaukseen! Ne joilla tätä settiä ei vielä ole niin ei nyt kyllä välttämättä ymmärrä sepustuksesta mitään mutta ajattelinkin enemmänkin että jos ne joilla on ollut setin kanssa ongelmia niin saisivat jotain vinkkejä!

1. Tulostin kuvan ihan tavalliselle tulostinpaperille (tosin käytin korkeinta mahdollista tulostuslaatua) oikein päin mutta värit käännettyinä . Tässä "nega":
Photobucket

(kokeilin ensin sille kalvolle mutta meni hermot kun muste ei meinannut kuivua :( )


2 Seuraavaksi pimensin pirtin ensin lähes täysin ja jätin vain toiselle puolelle keittiötä loisteputkivalon (aika himmeä) päälle! Sitten esilämmitin käytettävää 60W lamppua hetken aikaa (ei mistään ohjeesta vaan ihan oma ratkaisu) ja asettelin sillä välin kaikki välineet valmiiksi (tiskialtaalle tiskiaine, hanskat ja harja ja kovetussuolat astiaan veteen liukenemaan. Samaan aikaan pidin 10-15 minuuttia ainepussilaatikkoa jääkaapissa (ohjeessa luki että  "syvempiä" leimoja saa kylmällä pussilla)

3. Sammutin "leimantekolampun" hetkeksi, asetin "negan" eli tulostetun tekstin oikeinpäin kehyksellisen levyn päälle, sen päälle ainepussin ja lopuksi suljin "paketin" toisella levyllä! Ajastimeen 2 minuuttia ja lamppu päälle!

4. Kun 2 minuuttia oli kulunut sammutin lampun hetkeksi, käänsin paketin, ajastin 14 minuuttia (ohjeessa minimi 10 minuuttia) ja laitoin lampun takaisin päälle.

5. Hanskat käteen ja kun ajastin piippasi niin otin paketin lampun alta, avasin sen ja leikkasin yhdeltä sivulta auki siltä puolen pussia jolla kuva oli ollut! Äkkiä tulikuuman vedenalle ja huuhdoin pussista enimmät "alkulimat" pois! Sitten vasta leikkasin auki muutkin reunat ja hellästi irrotin leimasimen pussista! Tiskiainetta päälle ja harjalla kevyesti irrotin loput limaiset massat leimasimen ympäriltä!

6. Löysähkön puoleisen leimasimen löin seuraavaksi kovettumaan vesi-suolaseokseen ja lamppu taas päälle! Ohjeessa oli ajaksi annettu 10 minuuttia, mutta mulla meni lähes tuplaten ennen kuin leimasin oli muuttunut keltaisesta lähes läpikuultavaksi.

7. Kun leimasin oli valmis, kuivasin sen ja leikkasin ylimääräiset pois! Ja sitten tietysti kokeilemaan ;) Ja saanko esitellä ensimmäisen leimasimeni jälkeä:
Photobucket

Parannettavaa riittää vieläkin, mutta tyytyväinen olen esikoiseeni! :)

PS: Niin ja tämän leimasimenteon testaus on nyt vienyt niin aikaa että lupaamiani korttejakaan en ole tänne vielä saanut.... Koetan huomenna ehtiä "leimasintehtailun" tuoksinassa kuitenkin senkin tekemään! Nyt unta palloon :)

EDITTIÄ: Unohtui mainita että käytin koko prosessin ajan mattamustaa askartelualustaa "heijastumisien" minimoimiseksi... Ohjeistuksesta en sitä lukenut mutta huomasin sellaista käytettävän ohjevideoissa ja kuvissa!

30.5.2008 klo 10.06

Vastauksia kysymyksiin:

Taava: Jep ihan tavallista kopiopaperia! :) Muut paperilaadut ei välttämättä käykään sitten niin hyvin, kun paperin pitää kuitenkin valkoisista osista päästää valoa hyvin läpi!

Oliveria: Jep tähänkin! Tuoksu on aika voimakas, varsinkin pesuvaiheessa pisti nenään! Laimeni sitten kyllä vielä ja tänä aamuna taas lisää! Mutta ei sinänsä mikään paha haju (pahempiakin olen akryylileimasimista haistellut *LOL*) Sellainen makeahkon siivousaineen tuoksu... ainakin minun nenään tuntui! ;)

Maiju: Noin teelusikallisen... en ollut kyllä hirveän tarkkana  sen suhteen ja voi olla että jäi vajaaksi ja sen takia jouduin melkein tupla-ajan "kovettelemaan"!