Eli lupailinkin jo eiliseksi vinkkiä mitä tehdä joulukorteista jääneille jouluisille paperinjämille, joita ainakin mulla lojui pöydällä jo pilvin pimein. Tämä ohje on ensimmäinen kuvaamani eikä siitä todellakaan mikään hieno tullut, mutta toivottavasti ymmärrätte ohjeet kun aika simppelistä asiasta on kuitenkin kyse vaikka osaan joskus vaikeastikin asiat selvittää :) Kuvat ovat myös melko kamalia, joten toivokaa tekin että saan joulupukilta joko kameran jota oikeasti osaan käyttää tai jonkinlaisen valokuvauskurssin ;) Muuten jatkuu nämä kuva kunnes löydän kameran ohjekirjan jostain rempan jäljiltä ja pääsen opiskelemaan että miten noita juttuja säädellään ;)

Nyt kuitenkin itse asiaan!!!

1. Ensiksi tarvitset näitä:

STP63954 by you.

Ympyräleikkuri, kaksipuoleista teippiä, styroksikartio (tai muu kartio) sekä tietysti niitä paperisilppuja pöydältäsi jotka mulla jäi tähän kuvaamatta. Käyttämäni leikkuri leikkaa reilun 2 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä ja käyttämäni teippi on noin 8 mm levyistä. Teippi saa olla mieluummin hieman paksumpaakin ja jos teillä on erikokoisia leikkureita niin arvioni mukaan teipin leveys saisi olla vähintään puolet ympyrän halkaisijasta parhaimman pidon saamiseksi.

2. Leikkaa lävistäjällä yhteensopivista papereista reilu kasa ympyröitä jotta ne varmasti riittävät kartion peittämiseen. Aseta sitten ympyröitä lomittain teipin päälle tehden näin "nauhaa". Mittaa nauhanpätkistä suunnilleeen kartion kerrosten ympäryksen pituisia. Itse en mittonut ja jouduin hieman sovittelemaan. :O  Ja kuten kuvasta näkyy niin vaikka paperi loppuisi vähän kesken joissain ympyröissä niin se ei haittaa. Voit piilottaa "kolon" toisen ympyrän alle! 

STP63961 by you.

3 Teippaa valmiita nauhat aloittaen alhaalta kartion ympärille ja aloita seuraava kerros aina eri kohdasta jotta saumakohta ei  jää valmiissa kuusessa ikävästi näkyviin. Mitä kirjavammin käytät papereja niin sitä paremmin nämä liitoskohdat "katoavat" ;)

Tässä kuva valmiista kuusista:

STP63971 by you.

Takimmaisessa käytin paljon myös paksumpia askartelutarvikkeiden pakkausmateripahveja (esim paperikkojen kansia jne.)  kun niissä oli niin kauniita kuvia, mutta etummainen onnistui helpommin ja paremmin koska käytin vain ohuita papereita. Suosittelen siis ainakin aloittaessa käyttämään ensin ohuempia papereita ja kartongista tehtäessä katsomaan sitten jämerämpää kiinnitystapaa :)

Itse ajattelin vielä käydä metsästä hakemassa "jalat" näille kuusille ja etsiä jotkut kivat ruukut mihin ne asettelisin, mutta vielä en ole flunssaltani päässyt sopivia oksia etsiskelemään ;)

Ja olisi tosi kiva juttu jos viitsisitte jättää linkin tähän postaukseen jos teette kuusia näillä ohjeilla :) Olisi hienoa nähdä kuinka paljon erilaisia kuusia paperinjämistä syntyykään :D