Tänään starttasi neljäs korttipuodin haaste ja Karitan suunnittelema haaste kuului näin:

Kevättä kohti:
Jotain pääsiäiseen liittyvää.. Kortteja, tauluja, rasioita tai ihan perinteistä kananmunien koristelua. Vaihtoehtoja on monia.. Kunhan siinä näkyy pääsiäistäkin :)

 

Ja tässä minun pieni korini haasteen pohjalta:

 

STP64286

 

Materiaalit (mitat tuumina ja suluissa ne matskut mitä itse käytin):

9 x 9 carstock -kartonki (DCWV)

3 x 12 kuviollinen paperi (K & Company)

2 isoa eyelittia (The Paper Studio)

rautalankaa

helmiä (omassani lasten askartelupaketista olevia akryylihelmiä)

12 tuumaa pitkää nauhaa tai paperisuikaleita 2 kpl

+ koristeita maun mukaan :)

 

Ensin tein taitokset kartonkiin Scor-Palilla 3 tuuman välein sekä pysty että vaaka suoraan niin että kartonkiin muodostui 9 kpl 3 x 3 tuumaisia neliöitä. Taitokset voi myös tehdä esim. Fiskarsin paperileikkurin ja nuuttaavan terän avulla. Sen jälkeen leikkasin jokaisesta kulmasta yhden neliön verran pois ja tuloksena siis + merkkiä muistuttava pohja korille. Taitoin korin reunat ylöspäin jotta syntyy ns. laatikko! Huom! Kiinnitä tarvittaessa aputeipeillä kasaan jotta kasaaminen helpottuu!

Seuraavaksi otin 12 tuumaisen paperisuikaleen johon tein taitokset 1,5 - 4,5 - 7,5 ja 10,5 tuuman välein.

(Kahvat voi tehdä vaihtoehtoisesti tässä välissä myös kartonkisuikaleesta ja kiinnittää sitten seuraavassa vaiheessa kartongin ja päällispaperin väliin.)

Vedä 2-puolista teippiä pitkän kuviopaperisuikaleen molempiin pitkiin reunoihin ja kierrä kuviopaperisuikale korin ympäri.

Seuraavaksi pujota helmiä rautalankaan kassin kahvaksi ja kiinnittä eyelitit joihin "kahva" kiinnitetään. Kiinnitä kahva tässä vaiheessa jotta rautalangan pääty peittyy siististi nauhan/ paperisuikaleen alle seuraavassa vaiheessa.

Tee kapeisiin paperisuikaleisiin vastaavat taitokset kuin kuviopaperiinkin, lisää liimaa ja kierrä yksi suikale korin alareunaan ja yksi yläreunaan.  Vaihtoehtoisesti voit käyttää tietysti myös nauhaa jolloin taitoksia ei tarvitse tehdä!

Tämän jälkeen voit koristella korin loppuun haluamallasi tavalla. Tässä vielä matskut joita itse käytin:

- leimasin The Greeting Farm

- ympyrät stanssattu Spellbinders stansseilla DCWV:n kartongeista

- rub-on teksti I want Candy on DCWV:n Spring Rub-on Stack:stä

- strassikivet The Paper Studio

- kukka Quick & Crafty lehden kylkiäisenä tullut

- ja nuo käyttämäni koristeelliset paperisuikaleet ovat Making Memories:n valmistamia

- korin muut reunat koristelin paperin kanssa samaa sävyä olevilla priman kukkasilla

 

Kori on "prototyyppi" suunnittelemaani lapsille järjestettävään "Easter Egg Hunt" eli Pääsiäismunan metsästys- tapahtumaan. Amerikoista on tämäkin idea kait alunperin lähtenyt, mutta minusta idea pääsiäismunien etsimiseen pihalla olevista kätköistä  on niin hauska että voisi hyvin kopioitua meille Suomeenkin ihan pysyvästi :D :D :D

Jos innostutte rakentelemaan samantapaisia koreja niin jättäkäähän kommentilla linkki! Olisi ihanaa nähdä muidenkin pääsiäiskoreja :D