Lähetä tämä ruusukimppu vähintään viidelle blogi-ystävällesi tai sähköpostilla ystävillesi! Mainitse oma päivän ekotekosi ja pyydä vastaanottajaa mainitsemaan oma ekotekonsa uusien haasteiden yhteydessä.

 

1231589.jpg<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

 

Äärelältä sain tämän haasteen.

 

Meillä tehdään ekotekoja ja ekologisia valintoja joka päivä! Tämä kierrätys ja ekologinen eläminen on mulle vähän kuin sydämen asia.  Tässä hieman esimerkkejä miten meillä eletään:

  • Jätteet kierrätetään tehokkaasti (biojäte kompostiin (koira kyllä hoitelee suurimman osan meän ylijäävistä ruuista), poltettavat uuniin ja lasi, patterit, "roskaposti" jne kierrätyspisteeseen)
  • Koko perhe kulkee ainakin osittain kirpparivaatteissa (Petja varsinkin kun kasvaa vielä niin kovaa vauhtia) ja myös meiltä lähtevät ehjät ja käyttökelpoiset mutta pieneksijääneet vaatteet eteenpäin Ja ne joita en kehtaa enää eteenpäin laittaa, jatkavat elämäänsä mattoina, kun ne leikon matonkuteiksi parin vuoden välein ja kudon pois! 
  • Yritän ostaa mahdollisimman vähän valmisteita ja koetan ehtiä leipomaan kaiken mahdollisen itse esim. leivät ja pullat viikoittain pakkaseen jne..! Jos kuitenkin ostan kaupasta, suosin lähi- ja luomuruokaa jos sitä vain on saatavilla!  Kaupassa käydäänkin vain noin kerran viikossa ja maitoa vaan haetaan tarvittaessa läheiseltä huoltsikalta lisää!
  • Omalla kasvimaalla ja äidin kanssa yhteisessä kasvihuoneessa kasvatetaan kesäisin kaikki mahdollinen mikä vaan näillä leveysasteilla riittää. Ja onpahan meille reilun kokoinen pottupeltokin ihan tuossa talon vieressä! Luonnosta kerätään myös kaikki mahdollinen talteen: marjat, sienet, yrtit jne. ja mies  kulkee vielä metsällä!
  • Talon lämmitämme suurilta osin tulisijoissa, joissa samalla sitten leivotaan  ja laitetaan päivän ruuat!
  • Talomme ainoa lamppu, jossa ei ole energiansäästölamppua on minun käsityölamppuni! Ainuttakaan halogeenivalaisinta ei talossa muuten ole eikä tule!
  • Suosin ympäristömerkin saaneita tuotteita siivous- ja pesuaineissa.
  • JNE... listaa voisi tosiaan jatkaa loputtomiin, mutta tuossa ehkä ne merkittävimmät ekoteot meidän perheessä...

Tällä kertaa en haasta ketään (osittain koska tämän ovat jo melkein kaikki saaneet), toivon kuitenkin että jokainen joka tämän lukee käyttäisi hetken miettiäkseen miten voisi omaa elämäänsä muuttaa entistä ekologisempaan suuntaan! Otetaan vastuu yhdessä ja koetetaan antaa lapsillemme puhdas elinympäristö myös tulevaisuudessa!