Tämmöinen testi tuli maailmalla vastaan:


Jos olisin kouluruoka, olisin

Ideakeittiön kouluruokatesti: olen Kaalilaatikko ja lasi vettä

Kaalilaatikko ja
lasi vettä

Olen hyvää pataa kaikkien kanssa.

Tee sinäkin
Ideakeittiön kouluruokatesti


Aika ironista että kaalilaatikko on yksi niitä harvoja ruokia joita en voi sietää... ainoastaan kaalikääryleet ja hapankaali on pahempaa.. YÖK!!! Olen maistanut ja tiedän että maku ei varsinaisesti ole se asia mikä saa minut inhoamaan vaan se haju!!! Sen sijaan rakastan parsakaalia ja kukkakaalia, joten empä tiedä missä vika sitten että juuri tuo keräkaali käy niin minun hajunystyröille??? Ehkäpä joku lapsuusajan trauma kuten muikkujen kanssa... Mummolassa niitä tehtiin aina ja muistan että joku joskus "pakotti" syömään muikun päineen  ja siitä en ole toipunut! Ironista jälleen kerran että Petjan herkkua ovat juuri friteeratut muikut ;)

Tästä tuli kuitenkin mieleen että aika paljon on tullut syötyä niitä eksoottisimpia ruokiakin ja tässä niistä top10:

1. Valaan liha ( maku muistuttaa maksaa ja hienoinen kalanmaku, mutta aivan erinomaisia pihvejä tuli Greenpeacen kauhistukseksi)

2. Hylkeen liha (kuten edellä, miinuksena rasvaisuus)

3. Kuningasrapu (peittoaa hummerin mennen tullen, mutta ei silti niin ihan niin hyvää kuin ne ihanat jättiläiskatkaravut)

4. Etanat (ei oikein maistunu miltään...)

5. Mustekala (aiemmin olin syönyt vain niitä friteerattuja mustekalarenkaita ja "oikea" ja tuore mustekala oli siis erittäin positiivinen kokemus)

6.Sinisimpukat (kaupan säilykesimpukat yök, tuoreet keitetyt simpukat namnam!)

7.Ruijan Pallas (parasta kalaa mitä ikinä olen syönyt!!! Melkein kuin kanaa)

8. Kissakala (rumin kala mitä olen ikinä nähnyt, mutta myös yksi maukkaimmista... hieman äyriäisten makuinen)

9. Osterit (paljon melua tyhjästä!)

10. Hummeri ( sama kuin osterit... en ymmärrä mistä ihmiset maksaa)

Kuten listakin kertoo niin suurimman osan näistä makuelämyksistä olen kerännyt Norjasta, jossa siis valaan- ja hylkeenpyynti on edelleen jossain määrin sallittua. Suosittelenkin siellä kulkiessa ihmisiä kokeilemaan oman tunnon salliessa näitäkin eksoottisia herkkuja. Varsinkin hylkeitä olen syönyt kyllä ihan ilman omantunnon tuskia, koska niiden kannan rajoittaminen on tärkeää paikallisille yrittäjille ja kalakannalle!

Näin Norjan retkemme lähestyessä vinkkaan myös muutaman norjan herkun jota pitää joka vuosi ostaa:

- Loft-leipä (jos suomalaiset taitavat ruisleivän niin norjalaiset sitten vaalean!)
- Stratos -suklaa (melkein parempaa kuin Fazerin sininen!)
- Solo-limsa ( maistuu kuten Hartwallin Jaffa ennen vanhaan)
- Mansikat (en tiedä onko ero lajikkeissa vai meri-ilmastossa mutta aivan uskomattoman hyviä!)
- Rökt pölse ( eli savustettu makkara)
- Sommarkotletter (savustettuja kyljyksiä, ei suolaa pelkääville)
- Ihanan kermainen Soft-Is eli Pehmis
- Tinen maito (varsinkin se punainen, vanhaa kunnon maitoa joka oikeasti pilaantuu päiväyksen jälkeen!)
- Tinen jääkahvit helteellä (aah!!!)
- Norjalaiset juustot (sekä tavallinen että vuohenjuusto)
- ja ennen kaikkea ne tuoreet meren antimet!